Overzicht massagevormen & coaching
Ontspanningsmassage en zwangerschapsmassage Deze vormen van massage zijn heerlijk wanneer je volledig tot rust wilt komen en in geval van zwangerschap daaraan gerelateerde klachten wilt verminderen. Zorgzaam strijk en kneed ik alle spanning uit je lichaam. Het rumoer in je hoofd verstilt en een weldadige loomheid maakt zich van je meester. De massage stimuleert de doorbloeding waardoor het bindweefsel weer soepel wordt. De contractie van spieren vermindert of verdwijnt in zijn geheel. Daardoor draait het hoofd opnieuw pijnloos op je nek, zitten de schouders weer los en heb je geen harde kuiten meer, of pijn in je rug. Minstens zo belangrijk is dat door massage ook de geest zich ontspant. Hierdoor wordt niet langer een signaal naar de spieren gestuurd dat zij aangespannen moeten blijven zodat ze binnenkort in actie kunnen komen. Nu de spieren dat signaal niet langer ontvangen kunnen zij de contractie volledig loslaten.
Je komt naar mijn praktijk omdat je behoefte hebt aan ontspanning. Wat de oorzaak ook is, je voelt spanning in je lijf - misschien ook in je leven - en dat bevalt niet. Wil je uitrusten, ontspannen en alle gedachten even laten voor wat ze zijn, kies dan voor ontspanningsmassage of voor zwangerschapsmassage. (Ga voor massage & menopauze naar ontspannings- massage. ) Wellicht heb je meer behoefte aan een combinatie van persoonlijke ontwikkeling en lichamelijke ontspanning. Wanneer je wilt leren hoe je zelf de ontspanning teweeg kunt brengen en een teveel aan ongewenste spanning kunt voorkomen, past Integrale massage of de Derde Vorm beter bij je. Zie voor individuele coaching onderaan deze pagina.
Integrale massage en de Derde Vorm Vaak zijn spanningsklachten chronisch van aard en belemmeren zij een goed en prettig functioneren. Dit kan samengaan met gevoelens van onzekerheid, krampachtig gedrag in sociaal verkeer, of bijvoorbeeld slaap- en concentratieproblemen veroorzaken. Angstgerelateerde klachten en spanningsklachten gaan vaak hand in hand. Een teveel aan spanning kan ook lijden tot fysieke klachten. Pijnlijke of stijve spieren, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zware, langdurige vermoeidheid komen vaak voor. De gegeven massagetherapie kan worden ondersteund door oefeningen uit de haptonomie, (bio-energetische) bewegings- oefeningen of andere lichaamsgerichte oefeningen die je dichter bij je gevoel brengen en helpen een teveel aan spanning los te laten. Een aantal van deze oefeningen kun je ook thuis toepassen.
Integrale massage
de Derde Vorm
Ontspannings massage
Zwangerschaps massage
Coaching Coaching vormt doorgaans een onderdeel van de in mjn praktijk aangeboden massagetherapie en lichaamsgerichte psychotherapie. Er kunnen redenen zijn alléén voor coaching te kiezen, bijvoorbeeld omdat je in het huidige proces voldoende hebt aan ondersteuning in de vorm van reflectie en sparring. Coaching is ook online mogelijk.
Coaching
MASSAGE & MASSAGETHERAPI E
Overzicht massagevormen & coaching
Je komt naar mijn praktijk omdat je behoefte hebt aan ontspanning. Wat de oorzaak ook is, je voelt spanning in je lijf - misschien ook in je leven - en dat bevalt niet. Wil je uitrusten, ontspannen en alle gedachten even laten voor wat ze zijn, kies dan voor ontspanningsmassage of voor zwangerschaps- massage. (Ga voor massage & menopauze naar ontspanningsmassage. ) Wellicht heb je meer behoefte aan een combinatie van persoonlijke ontwikkeling en lichamelijke ontspanning. Wanneer je wilt leren hoe je zelf de ontspanning teweeg kunt brengen en een teveel aan ongewenste spanning kunt voorkomen, past Integrale massage of de Derde Vorm beter bij je. Zie voor individuele coaching onderaan deze pagina.
Integrale massage en de Derde Vorm Vaak zijn spanningsklachten chronisch van aard en belemmeren zij een goed en prettig functioneren. Dit kan samengaan met gevoelens van onzekerheid, krampachtig gedrag in sociaal verkeer, of bijvoorbeeld concentratie- en slaapproblemen veroorzaken. Angstgerelateerde klachten en spanningsklachten gaan vaak hand in hand. Een teveel aan spanning kan ook lijden tot fysieke klachten. Pijnlijke of stijve spieren, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zware, langdurige ver- moeidheid komen vaak voor. De gegeven massagetherapie kan worden onder- steund door oefeningen uit de haptonomie, (bio- energetische) bewegingsoefeningen of andere lichaamsgerichte oefeningen die je dichter bij je gevoel brengen en helpen een teveel aan spanning los te laten. Een aantal van deze oefeningen kun je ook thuis toepassen. Klik hieronder en lees verder: Ontspanningsmassage en zwangerschapsmassage Deze vormen van massage zijn heerlijk wanneer je volledig tot rust wilt komen en in geval van zwangerschap daaraan gerelateerde klachten wilt verminderen. Zorgzaam strijk en kneed ik alle spanning uit je lichaam. Het rumoer in je hoofd verstilt en een weldadige loomheid maakt zich van je meester. De massage stimuleert de doorbloeding waardoor het bindweefsel weer soepel wordt. De contractie van spieren vermindert of verdwijnt in zijn geheel. Daar- door draait het hoofd opnieuw pijnloos op je nek, zitten de schouders weer los en heb je geen harde kuiten meer, of pijn in je rug. Minstens zo belangrijk is dat door massage ook de geest zich ontspant. Hierdoor wordt niet langer een signaal naar de spieren gestuurd dat zij aangespannen moeten blijven zodat ze binnenkort in actie kunnen komen. Nu de spieren dat signaal niet langer ontvangen kunnen zij de contractie volledig loslaten.
Integrale massage
Zwangerschaps massage
de Derde Vorm
Ontspannings massage
Coaching Coaching vormt doorgaans een onderdeel van de in mjn praktijk aangeboden massagetherapie en lichaamsgerichte psychotherapie. Er kunnen redenen zijn alléén voor coaching te kiezen, bijvoorbeeld omdat je in het huidige proces voldoende hebt aan ondersteuning in de vorm van reflectie en sparring. Coaching is ook online mogelijk.
Coaching