Gastenboek
Elisabeth, 43: Integrale massage/ Lichaamsgerichte Therapie Wat geholpen heeft is het besef dat achter weerstand angst ligt. En wat ook heel erg geholpen heeft is dat ik tijdens oefeningen die ik bij jou deed lichamelijk een groot verschil voelde. Ik voelde hoeveel ruimte en lichtheid ontstaat wanneer ik die angst en onzekerheid laat gaan.
Sabine, 30: Integrale massage/Lichaamsgerichte Therapie Voor de sessie voelde mijn lichaam wat gespannen aan, aanspannende spieren en lichte druk rondom mijn borst en was ik aan het zweten. Merkte dat mijn gedachten alle kanten opgingen. Voelde me een beetje zenuwachtig. Ernaast voelde ik ook nieuwsgierigheid naar wat we zouden doen en voelde me open om dingen aan te gaan. Na de sessie: Ik voelde me zacht, naar mezelf toe en naar m’n gedachten, gevoelens en emoties. Daarnaast voelde ik me ook wazig, alsof ik in een soort bubbel leefde en de geluiden eromheen gedempt waren. Ik had minder spanning in mijn lichaam, het voelde meer ontspannen aan. M’n spieren waren zacht en minder aangespannen. Daarnaast voelde ik dat mijn hoofd leger leek en er een soort rust was; niet veel heen en weer springende gedachten. Ik voelde me vermoeid. De emoties die ik voelde waren vooral blij en bedroefd, door elkaar heen. Ik voelde verdriet en was geraakt door de sessie, en ernaast was er een ook soort rustig, tevreden en gedempt gevoel.
Maaike, 53: Omdat ik de tijd krijg rustig bij te komen kan ik na afloop makkelijker in dezelfde sfeer blijven. Ik vind je een prettig en be- trouwbaar persoon en je geeft een fantastische massage die iedere keer anders is.
Irene, 36: Integrale Massage als behandeling bij slaap- en angstklachten Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Arno. Ik kampte al langere tijd met slaapproblemen en angstklachten, en zat daardoor tegen een burn-out aan. Mijn klachten kwamen me helaas bekend voor; ik wilde ze nu een keer ‘anders’ aanpakken. Ik was al vaker naar een psycholoog geweest, en merkte dat ‘praten over mijn problemen’ me bijna te ge- makkelijk af ging. Het was het gevoel achter die problemen waar ik constant niet bij kon komen de vraag waarom bepaalde spanningen in mijn lijf ontstonden, en die ben ik met behulp van massagetherapie gaan aanpakken. De combinatie van praten en massage (integrale massage) werk(t)en voor mij erg goed. Eerst kan ik vertellen wat er speelt, daarna heel bewust voelen wat dit met mijn lijf doet. Waar spanning zich ophoopt, en hoe angst in mijn lijf tot uiting komt. Sommige sessies vond ik best confron- terend, bijvoorbeeld het aangeven wanneer be- paalde druk op mijn lijf ‘teveel’ is. Ik was gewend eindeloos te incasseren en vond het moeilijk om mijn fysieke en emotionele grens aan te geven. Nu merk ik sneller wanneer ik lijflijk klachten krijg van dingen die om me heen gebeuren. Zo kan ik beter rekening houden met mezelf, en de buitenwereld aangeven wanneer en waarom ik voor mezelf kies. De massages zijn letterlijk een manier geworden om ‘lekker in mijn vel’ te blijven zitten. Ik waar- deer daarnaast de gesprekken voorafgaand aan een massage enorm, omdat Arno veel wijsheid en inzicht weet te geven zonder ook maar een moment te oordelen. Die open benadering helpt om mijn lijf daarna open te stellen voor wat het voelt. Een groot deel van mijn klachten is inmiddels verdwenen, of ik heb geleerd er anders mee om te gaan.
Enkele van mijn vaste cliënten zijn graag bereid als ambassadeur zijn of haar ervaringen te delen. Stuur me een mailtje wanneer je hierop prijs stelt, dan breng ik jullie met elkaar in contact.
Dymp van der Gun Goud Coaching Video: Ik ben net terug van ‘n massage, een ontspanningsmassage. Helemaal in mijn lijf geland en zo zacht en warm…
Brechje, 72: Ik ervaar Arno als des- kundig, goed afgestemd op de persoon die hij voor zich heeft en respectvol.
Reindert, 43: Integrale Massage Ik voel geen verdriet meer, maar opluchting. Ik heb de boosheid ervaren over hoe ik toen be- handeld ben. Maar dat voelt goed, want dat heb ik niet eerder gevoeld. Ik krijg het nog steeds heel koud als ik eraan denk. De afgelopen sessie was als een soort hypnose, dingen kwamen terug die ik vergeten was.
Hilde, 31: De pijn die ik soms ervaarde tijdens de integrale massage was een soort ‘noodzakelijke pijn’. Het voelde heel goed, al klinkt dat misschien vreemd. Toen ik leerde hoe ik me daar aan kon overgeven ontstond er veel ruimte en opluchting. Je hebt me daarin goed gecoacht.
Henk, 34: ontspanningsmassage: Na de massage was mijn lichaam loom en zwaar en hoefde ik van mijzelf eindelijk eens een tijdje niets te doen. Dat voelde helemaal goed. Imke (29), de Derde Vorm Handen die me aanraken. Ik voel me veilig en laat het toe. Wie had dat ooit kunnen denken!
MASSAGE & MASSAGETHERAI E
Gastenboek
Irene, 36: Integrale Massage als behandeling bij slaap- en angstklachten Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Arno. Ik kampte al langere tijd met slaapproblemen en angstklachten, en zat daardoor tegen een burn-out aan. Mijn klachten kwamen me helaas bekend voor; ik wilde ze nu een keer ‘anders’ aanpakken. Ik was al vaker naar een psycholoog geweest, en merkte dat ‘praten over mijn problemen’ me bijna te gemakkelijk af ging. Het was het gevoel achter die problemen waar ik constant niet bij kon komen de vraag waarom bepaalde spanningen in mijn lijf ontstonden, en die ben ik met behulp van massagetherapie gaan aanpakken. De combinatie van praten en massage (integrale massage) werk(t)en voor mij erg goed. Eerst kan ik vertellen wat er speelt, daarna heel bewust voelen wat dit met mijn lijf doet. Waar spanning zich ophoopt, en hoe angst in mijn lijf tot uiting komt. Sommige sessies vond ik best confronterend, bijvoorbeeld het aangeven wanneer bepaalde druk op mijn lijf ‘teveel’ is. Ik was gewend eindeloos te incasseren en vond het moeilijk om mijn fysieke en emotionele grens aan te geven. Nu merk ik sneller wanneer ik lijflijk klachten krijg van dingen die om me heen gebeuren. Zo kan ik beter rekening houden met mezelf, en de buitenwereld aangeven wanneer en waarom ik voor mezelf kies. De massages zijn letterlijk een manier geworden om ‘lekker in mijn vel’ te blijven zitten. Ik waardeer daar- naast de gesprekken voorafgaand aan een massage enorm, omdat Arno veel wijsheid en inzicht weet te geven zonder ook maar een moment te oordelen. Die open benadering helpt om mijn lijf daarna open te stellen voor wat het voelt. Een groot deel van mijn klachten is inmiddels verdwenen, of ik heb geleerd er anders mee om te gaan.
Enkele van mijn vaste cliënten zijn graag bereid als ambassadeur zijn of haar ervaringen te delen. Stuur me een mailtje wanneer je hier prijs op stelt, dan breng ik jullie met elkaar in contact.
Dymp van der Gun Goud Coaching Video: Ik ben net terug van ‘n massage, een ontspannings- massage. Helemaal in mijn lijf geland en zo zacht en warm…
Imke, 29: de Derde Vorm Handen die me aanraken. Ik voel me veilig en laat het toe. Wie had dat ooit kunnen denken!
Henk, 34: ontspanningsmassage: Na de massage was mijn lichaam loom en zwaar en hoefde ik van mijzelf eindelijk eens een tijdje niets te doen. Dat voelde helemaal goed.
Reindert, 43: Integrale Massage Ik voel geen verdriet meer, maar opluchting. Ik heb de boosheid ervaren over hoe ik toen behandeld ben. Maar dat voelt goed, want dat heb ik niet eerder gevoeld. Ik krijg het nog steeds heel koud als ik eraan denk. De afgelopen sessie was als een soort hypnose, dingen kwamen terug die ik vergeten was. Elisabeth, 43: Integrale massage/Lichaamsgerichte Therapie Wat geholpen heeft is het besef dat achter weerstand angst ligt. En wat ook heel erg geholpen heeft is dat ik tijdens oefeningen die ik bij jou deed lichamelijk een groot verschil voelde. Ik voelde hoeveel ruimte en lichtheid ontstaat wanneer ik die angst en onzekerheid laat gaan. Sabine, 30: Integrale massage/Lichaamsgerichte Therapie Voor de sessie voelde mijn lichaam wat gespannen aan, aanspannende spieren en lichte druk rondom mijn borst en was ik aan het zweten. Merkte dat mijn gedachten alle kanten opgingen. Voelde me een beetje zenuwachtig. Ernaast voelde ik ook nieuwsgierigheid naar wat we zouden doen en voelde me open om dingen aan te gaan. Na de sessie: Ik voelde me zacht, naar mezelf toe en naar m’n gedachten, gevoelens en emoties. Daarnaast voelde ik me ook wazig, alsof ik in een soort bubbel leefde en de geluiden eromheen gedempt waren. Ik had minder spanning in mijn lichaam, het voelde meer ontspannen aan. M’n spieren waren zacht en minder aangespannen. Daarnaast voelde ik dat mijn hoofd leger leek en er een soort rust was; niet veel heen en weer springende gedachten. Ik voelde me vermoeid. De emoties die ik voelde waren vooral blij en bedroefd, door elkaar heen. Ik voelde verdriet en was geraakt door de sessie, en ernaast was er een ook soort rustig, tevreden en gedempt gevoel.