Algemeen
Ontspanningsmassage en zwangerschapsmassage Deze vormen van massage zijn heerlijk wanneer je volledig tot rust wilt komen en in geval van zwangerschap daaraan gerelateerde klachtren wilt verminderen. Zorgzaam strijk en kneed ik alle spanning uit je lichaam. Het rumoer in je hoofd verstilt en een weldadige loomheid maakt zich van je meester. De massage stimuleert de doorbloeding waardoor het bindweefsel weer soepel wordt. De contractie van spieren vermindert of verdwijnt in zijn geheel. Daardoor draait het hoofd opnieuw pijnloos op je nek, zitten de schouders weer los en heb je geen harde kuiten meer, of pijn in je rug. Minstens zo belangrijk is dat door massage ook de geest zich ontspant. Hierdoor wordt niet langer een signaal naar de spieren gestuurd dat zij aangespannen moeten blijven zodat ze binnenkort in actie kunnen komen. Nu de spieren dat signaal niet langer ontvangen mogen zij de contractie volledig loslaten.
Je komt naar mijn praktijk omdat je behoefte hebt aan ontspanning. Wil je alleen mij aan het werk hebben, zelf niet in actie komen en vooral lekker liggen en niets doen, dan kies je voor een ontspanningsmassage of een voor zwangerschaps- massage. Wanneer je wilt leren hoe je zelf die ontspanning teweeg kunt brengen, hoe je dit in samenwerking kunt doen of hoe je een teveel aan spanning kunt voorkomen, past een massage op therapeutische basis beter bij je.
Therapeutische massage Deze vorm heeft een begin en een eind. Gedurende een traject van (telkens) zes sessies streven we naar het verminderen of laten verdwijnen van jouw spanningsklachten. Vaak zijn deze chronisch van aard en belemmeren zij een goed en prettig functioneren. Dit kan samengaan met gevoelens van onzekerheid, krampachtig ge- drag in sociaal verkeer, of bijvoorbeeld slaapproblemen en concen- tratieproblemen veroorzaken. Angstgerelateerde klachten en spanningsklachten gaan vaak hand in hand. Een teveel aan spanning kan ook lijden tot fysieke klachten. Pijnlijke of stijve spieren, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zware, langdurige vermoeidheid komen vaak voor. De massages kunnen worden ondersteund door (bio-energetische) bewegingsoefeningen of andere lichaamsgerichte oefeningen die je dichter bij je gevoel brengen en helpen een teveel aan spanning los te laten. Een aantal van deze oefeningen kun je ook thuis toepassen.
Integrale massage
de Derde Vorm
Ontspannings massage
Zwangerschaps massage
MASSAGE & MASSAGETHERAPI E
Algemeen
Je komt naar mijn praktijk omdat je behoefte hebt aan ontspanning. Wil je alleen mij aan het werk hebben, zelf niet in actie komen en vooral lekker liggen en niets doen, dan kies je voor een ontspan- ningsmassage of voor een zwangerschapsmassage. Wanneer je wilt leren hoe je zelf die ontspanning teweeg kunt brengen, hoe je dit in samenwerking kunt doen of hoe je een teveel aan spanning kunt voorkomen, past een massage op therapeutische basis beter bij je.
Therapeutische massage Deze vorm heeft een begin en een eind. Gedurende een traject van (telkens) zes sessies streven we naar het verminderen of laten verdwijnen van jouw spanningsklachten. Vaak zijn deze chronisch van aard en belemmeren zij een goed en prettig functioneren. Dit kan samengaan met gevoelens van onzekerheid, krampachtig gedrag in sociaal verkeer, of bijvoorbeeld slaapproblemen en concentratieproblemen veroor- zaken. Angstgerelateerde klachten en spannings- klachten gaan vaak hand in hand. Een teveel aan spanning kan ook lijden tot fysieke klachten. Pijnlijke of stijve spieren, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zware, langdurige vermoeidheid komen vaak voor. De massages kunnen worden ondersteund door (bio- energetische) bewegingsoefeningen of andere lichaamsgerichte oefeningen die je dichter bij je gevoel brengen en helpen een teveel aan spanning los te laten. Een aantal van deze oefeningen kun je ook thuis toepassen. Lees meer over therapeutische massage: Ontspanningsmassage en zwangerschapsmassage Deze vormen van massage zijn heerlijk wanneer je volledig tot rust wilt komen en in geval van zwangerschap daaraan gerelateerde klachten wilt verminderen. Zorgzaam strijk en kneed ik alle spanning uit je lichaam. Het rumoer in je hoofd verstilt en een weldadige loomheid maakt zich van je meester. De massage stimuleert de doorbloeding waardoor het bindweefsel weer soepel wordt. De contractie van spieren vermindert of verdwijnt in zijn geheel. Daar- door draait het hoofd opnieuw pijnloos op je nek, zitten de schouders weer los en heb je geen harde kuiten meer, of pijn in je rug. Minstens zo belangrijk is dat door massage ook de geest zich ontspant. Hierdoor wordt niet langer een signaal naar de spieren gestuurd dat zij aangespannen moeten blijven zodat ze binnenkort in actie kunnen komen. Nu de spieren dat signaal niet langer ontvangen mogen zij de contractie volledig loslaten.
Integrale massage
de Derde Vorm
Ontspannings massage
Zwangerschaps massage